View unanswered posts | View active topics It is currently 22 Nov 2017, 19:44This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
За SDC-BG Online Reader!! 
Author Message
Шеф и главен преводач
Шеф и главен преводач
User avatar

Joined: 14 Oct 2007, 22:09
Posts: 869
Image
Ето ти на! След дългите години на дискусии по въпроса, ето че и той най-сетне е факт!! Честит ни собствен online reader!!
По същност, начин на поддържка, действие и обновяване, рийдърът е малко по-различен от нещата, които сме свикнали да виждаме и правим по сайта, затова ето и няколко неща, на които е редно да се обърне внимание, преди да задавате каквито и да е въпроси.

Основна информация:
 • Макар да разполага със собствена начална страница, "SDC-BG Online reader" е неразделна част от основния сайт http://sdc-bg.com, за това за него важат всички правила, опоменати на сайта, както и няколко допълнителни такива, които можете да прочетете малко по-надолу в темата.
 • "SDC-BG Online reader" ще се ъпдейтва отделно от основния сайт, затова са възможни разминавания между съдържанието на двете страници. Качването на нови глави на основния сайт не означава, че те ще се появят веднага и на рийдъра.
 • По настоящем на рийдъра ще се качват само и единствено проекти със статус "Настоящи" и "Завършени". Как точно ще бъдат интегрирани графите "Oneshots" и "Спрени" все още е в процес на разработка.
 • Ще се качват, както отделни глави, така и цели томове. В даден момент е възможно, качените глава по глава томове да бъдат комбинирани.
 • Всякакви обновявания по рийдъра ще се съобщават на главната страница на http://sdc-bg.com.
- Не питайте, защо част от проектите все още липсват. Всичко ще се качва на порции, малко по малко, за да тестваме възможностите си до край.

Изглед:
 • Основната идея за дизайна и изгледа на главите в рийдъра е възможно най-добре да наподоби истински манга том, затова подредбата и начина, по който се отгръщат страниците съвпада с японския стил на печат или казано по друг начин - началото на книгата се намира, всъщност в края й.
 • Отново с цел да се доближим максимално до това как изглежда истински манга том, както и за да запазим определената последователност на страниците доста често съдържанието на главите на рийдъра ще се различава от съдържанието на архивите със същите глави, качени на сайта.
 • На рийдъра няма да присъстват всички "бонусчета", които с колегите добавяме към архивите, като допълнителни цветни страници, вътрешни корици, дори и целите корици на томовете. Ако искате да видите тези "бонусчета" ще се наложи да си ги свалите от сайта.

Функционалност:
 • "SDC-BG Online reader" е тестван основно с браузърите Chrome и Firefox. За съжаление не можем да гарантираме до колко ще бъде изряден по отношение на други браузъри.
 • Размерът на страниците се определя автоматично според резолюцията Ви. Не търсете бутони за увеличаване на размера или такива за премиване от глава в глава, защото за момента няма. Ще видим, дали изобщо ще се появят в даден момент.

Правила и въпроси:
 • Както вече споменах, за "SDC-BG Online reader" важи всичко, казано в секциите "Правила" и "F.A.Q" на основния сайт.
 • Разрешено е споделянето на линкове, както директно към основната страница на рийдъра, така и към страниците на отделните глави, стига към линковете да сте предоставили и линк към основния сайт или поне кредит, откъде са.
 • Дали ще може да качим и ваш проект на рийдъра. - Не.
 • Ще бъдат ли качени проектите от времето на "Manga-kun"? - Онова, качено на сайта под графа "завършени" - да. Всичко в графа "спрени" - не. За нещата, които не фигурират дори и на сайта мисля, че е повече от ясно - твърдо не.

Прочетохте и разбрахте? Тогава, приятно четене. :bye:

_________________
Of course I talk to myself - sometimes I need expert advice!
Image
[この世界には偶然なんてないわ。あるのは必然だけ。]
................................................
時を越えて響くメロディー
優しさも 溢れる笑顔も
信じて 離れてても
私を想い出して
> > > Mah work!


01 Apr 2015, 07:36
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.